HomeOver ons

Over ons

Wij zijn een enthousiaste familie en kamperen, wandelen, fietsen en scouting zit ons echt ‘in het bloed’. Onze kampeerervaring is gevarieerd van zowel primitief met en zonder tent tot luxe met koffiezetapparaat en al: wij hebben het gedaan en doen het nog steeds.

In de sneeuw bij min 15 graden Celsius buiten kamperen zonder tent, dagtochten lopen, wekenlang met de rugzak een trektocht maken door Schotland, huttentochten in Oostenrijk en Italië, klettern, wandelen op hoogte, Kennedymarsen: het heeft onze ervaring in alle opzichten gekleurd. Hierdoor kunnen wij een juist en passend advies geven aan iedereen, die ook dit soort leuke activiteiten wil gaan doen.

Doordat wandelen een passie van ons is, zijn wij ons steeds meer gaan verdiepen en interesseren in voeten en met name in de biomechanische werking ervan. Problemen als blaren, eelt, een branderig gevoel, pijnlijke voeten en andere ongemakken en/of blessures zijn bijna altijd te wijten aan een verkeerde schoenkeuze. Onderschat dus nooit het belang van een goede en juiste schoen. Om tot de juiste keus te komen dient er goed gekeken te worden naar de voet.

Wij sturen u niet door naar een podoloog, omdat wij zelf geregistreerd podoloog zijn. Gelijk met uw schoenen bekijken wij daarom of u wellicht steunzolen nodig heeft.

Als gediplomeerd en erkend voetkundig adviseur hebben wij veel kennis van voeten en voetaandoeningen. Hierdoor kunnen wij een aangepast schoenadvies geven. Onder ‘Podologie’  is hierover meer informatie vinden. U kunt bij ons ook terecht voor het aanmeten van (sport)steunzolen.

Als gecertificeerd Goretex specialist en gecertificeerd Sportschoenspecialist blijven wij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen qua materiaalgebruik en pasvormen van zowel kleding als schoenen.

Als gediplomeerd en geregistreerd Sportpodoloog hebben wij de theoretische en praktische kennis in huis om op verantwoorde wijze een persoonlijk advies te geven op het gebied van wandel- en hardloopschoenen en deze indien nodig aan te passen met een aantal standaard zooloplossingen of met op maat gemaakte (sport)steunzolen.

 

Veluwe Outdoor Totaalconcept:

Veluwe Outdoor Nunspeet is een unieke wandelwinkel. Door onze jarenlange praktijkervaring met wandelen in allerlei gebieden en onder allerlei omstandigheden weten wij wat de juiste (berg)wandel en/of hardloopschoenen zijn voor u.

Hiervoor hebben wij een totaalconcept ontwikkeld:

  1. Aan de hand van een aantal specifieke vragen stellen wij vast welk type wandelaar of hardloper u bent.
  2. Wij inventariseren uw persoonlijke wensen met betrekking tot uw nieuwe schoenen.
  3. Wij bepalen lengte, breedte en volume van de voet om de juiste schoen(en) te selecteren waarbij we rekening houden met het resultaat van punten 1 en 2.
  4. Indien nodig kunnen wij u direct een standaard zool aanbieden van Pedaq. Tevens bestaat de mogelijkheid om voor uw specifieke voetproblemen en de nieuwe schoenen een steunzool op maat te maken. Deze podologische steunzool krijgt u van uw ziektekostenverzekering vergoed, indien u de juiste aanvullende verzekering heeft. Doordat wij de steunzool in samenhang met de schoen bepalen, wordt het optimale resultaat bereikt.

Ook voor steunzolen voor in uw dagelijkse schoenen of voor uw werkschoenen kunt u bij ons terecht.